latinica  ћирилица
10/06/2020 |  12:09 | Аутор: СРНА

Медиетик: Сви респиратори и вентилатори набављани по тадашњим тржишним цијенама

Сви респиратори и вентилатори за интезивну његу у Републици Српској набављани су по тадашњим тржишним цијенама а спецификацију респиратора дала је струка, стручни љекари у Универзитетском клиничком центру у Бањалуци, речено је Срни у предузећу Медиетик.

Из овог предузећа категорично су одбацили злонамјерне и нетачне тврдње представника ПДП-а који покушавају да прикупе јефтине политичке поене, износећи неистине да су респиратори и вентилатори за интезивну његу набављани по једној а испоручени по три пута скупљој цијени.

Из предузећа Медиетик подсјећају јавност да су респиратори и вентилатори за Републику Српску набављани у јеку пандемије вируса корона у свијету, када су били отежани дистрибутивни канали а поједине државе су једноставно вршиле заплијене авиона са медицинском опремом ако би се авион нашао на њиховој територији да би за себе задржали медицинску опрему.

Из овог предузећа су појаснила да је набавна цијена респиратора била 59.500 евра, без трошкова увоза, шпедиције и транспорта до самог одредишта, док је продајна цијена била 134.455 КМ, јер је ово предузеће платило увозну шпедицију и манипулативне трошкове.

- Уколико појединци и поједини медији и даље буду објављивали нетачне наводе у вези са нашим предузећем бићемо принуђени да заштиту затражимо на суду, јер нећемо дозволити да пласирањем неистина у јавности покушавају да срозавају углед наше куће - поручили су из овог предузећа.