latinica  ћирилица
11/06/2020 |  19:32 ⇒ 19:59 | Аутор: РТРС

Прњаворски "Стандард" отвара радна мјеста за 70 радника (ВИДЕО)

Прњаворски "Стандард" упркос посљедицама пандемије вируса корона повећава производњу и отвара нова радна мјеста за 70 радника свих профила.
Стандард Прњавор - Фото: РТРС
Стандард ПрњаворФото: РТРС

Иако су у марту и априлу смањили извоз за "Икеу" због обуставе рада многих продавница, у мају су успјели да остваре извоз од 50 одсто.

Кажу да је планирано повећање обима производње за 30 одсто прије короне, враћено на исти ниво.

Планирани раст овогодишње производње од 30 одсто, прњаворски "Стандард" успио је да врати на исти ниво прије пандемије. Иако су многе продавнице "Икее" биле затворене, у априлу су остварили извоз од око 30 одсто а у марту 50 одсто.

У управи кажу да се десило нешто неочекивано - купци су куповали много више њихових производа.

- Предвиђања су нам се вратила на период прије короне и то за нас значи да се сви наши планови експанзије повећања капацитета реактивишу, тако да смо опет у ситуацији да тражимо 70 додатно запослених свих профила - истиче Един Дацић, предсједник Управног одбора Фабрике намјештаја "Стандард".

Почетком године "Стандард" је најавио да тражи 100 радника, од чега су прије короне успјели да запосле 30.

Кажу, током пандемије су успјели профитирати, за разлику од њихове фабрике у Србији, јер одређене производе једино они раде за цијели свијет.

- Наша фабрика у Србији, која исто ради за "Икеу" и искључиво извози у западну Европу, извезла је само један камион током цијелог априла зато што су у ЕУ све продавнице биле затворене - додаје Дацић.

На листи приоритета овог предузећа је безбједност и здравље радника.

Зато су за вријеме пандемије вируса корона формирани тимови који контролишу да ли се спроводе заштитне мјере од којих су бројне и даље на снази.

- Успјели смо да одржимо ситуацију под контролом и нисмо имали до сада случајева вируса корна у предузећу. Надамо се да ће тако да остане. И даље се придржавамо одговарајућих мјера – мјера дезинфекције, сви радници носе и даље заштитне маске - појашњава Александра Репић из Сектора за очување животне средине и стандарда производње.

Од 2004. године "Стандард" годишње биљежи пораст производње у распону од 10 до 15 одсто.

Прошле године вриједност производње достигла је 24 милиона марака.

Позивају све заинтересоване да се пријаве за посао како би постали дио узорног колектива који ради са модерном технологијом и производном палетом у складу са европским и свјетским стандардима квалитета.