latinica  ћирилица
11/06/2020 |  21:06 ⇒ 12/06/2020 | 11:31 | Аутор: РТРС

Кнежевић: Не постоји могућност да се смањи територија Републике Српске (ВИДЕО)

Посљедње двије одлуке Уставног суда БиХ у вези с војним објектима у Фочи и Добоју не значе аутоматско укњижавање тих војних локација на БиХ, рекао је Златко Кнежевић, предсједник Уставног суда БиХ, у интервју за полтички магазин Печат.
Златко Кнежевић - Фото: РТРС
Златко КнежевићФото: РТРС

- У конкретном случају не могу говорити како смо гласали, јер је то забрањено. Конкретно ради се о процесним разлозима, дакле овдје се није одлучливало о меритуму, да ли може, треба или не може и не треба нешто да се књижи него се радило о класичном управном поступку. Дакле, не ради се ни о каквом налогу да се нешто књижи сутра ујутро, или не књижи него је враћено на поновно одлучивање - појаснио је у Печату Кнежевић, да ли ће након ових одлука Уставног суда БиХ, локације - Филиповићи код Фоче и касарна у Добоју као и осталих 20 колико према одлуци Предсједништва има војних локација на територији Републике Српске бити укњижене на БиХ.

Он је и сликовито појаснио да укњижена имовина на БиХ нити у којем случају неће смањити омјер ентитета, или повећати, како је сада 51:49 између Федерације БиХ и Републике Српске.

Кнежевић се дотакао и будућности Уставног суда, односно странаца у њему.

- Ја видим будућност Уставног суда онако како каже Устав и Парламентарна скупштина БиХ . Ако промјене, а Устав БиХ допушта промјену страних колега, онда је то будућност Уставног суда. Ако не промјене, остаје онако како јесте - нагласио је Златко Кнежевић, предсједник Уставног суда БиХ.

Комплетну емисију Печат можете погледати и ОВДЈЕ.