latinica  ћирилица
13/06/2020 |  19:57 ⇒ 20:25 | Аутор: РТРС

Неочекиван пад цијена поврћа на кванташкој пијаци у Бијељини (ВИДЕО)

На кванташкој пијаци у Бијељини врећа од 10 килограма краставаца јуче се могла купити за једну марку, што је шокирало и купце, али и произвођаче и продавце.
Поврће - Фото: РТРС
ПоврћеФото: РТРС

Цијена је претходних дана била многоструко већа, али је због велике понуде робе домаћих пољопривредних произвођача дошло до наглог пада.

Врећа краставаца од 10 килограма јуче се на кванташкој пијаци могла купити и за једну марку. Шта је утицало на толики пад цијене, с обзиром на то да је почетком седмице та иста количина коштала 15 марака.

Пољопривредни произвођач Милан Дедић каже да нема правила на пијаци када је ријеч о цијенама. Сматра да је главни разлог овако ниској цијени краставаца превелика понуда и топло вријеме.

Произвођач Мирсад Алић каже да ће све довезене количине сада морати да баци, јер је поврће увенуло од топлоте, а нема купаца. 

- Овдје има краставца од 13 марака који сам платио, за дан му је пала цијена на марку - каже Алић.

Ацо Живановић, један од највећих семберских повртара, каже да су цијене изузетно ниске с обзиром на улагања која су имали.

Он је појаснио да је прва цијена паприке била 2,5 КМ за килограм, а да је она сада снижена на 1,60 до 1,50 марака и да је то  мала цијена. Истовремено се прибојава и шта ће се са цијенама још касније дешавати.

Током ове седмице дошло је до наглог пада цијене поврћа. Док је у понедјељак картон купуса коштао 20 марака, данас се иста количина може узети за осам до десет марака.