latinica  ћирилица
15/06/2020 |  13:55 ⇒ 14:48 | Аутор: novosti.rs

Караџић посјетио генерала Младића

Први предсједник Републике Српске Радован Караџић посетио је јутрос генерала Ратка Младића, некадашњег начелника Главног штаба Војске Српске у његовој притворској јединици у Схевенингену.

Како Новости сазнају, у краћем разговору, Караџић је, забринут за његово вишемјесечно погоршавање здравља, свом некадашњем саборцу пружио подршку у настојању да добије право на адекватно лијечење. Генералу Младићу је посљедњих мјесеци здравље значајно нарушено, јер се претходним здравственим тегобама које су посљедица можданих удара, појавила и анемија. Крвна слика му је драстично погоршана, толико да је можда и животно угрожен, рекао је недавно генералов син Дарко.

Због Младићевог лошег здравственог стања јутрос је и Клуб генерала и адмирала Србије, послије сједнице свог извршног одбора, упутио Апел Механизму за кривичне судове у Хагу да испоштује једно од основних људских права - право на лијечење и да се генерал хитно премјести у одговарајућу здравствену установу ради специјалистичког дијагностиковања стања и адекватног лијечења.