latinica  ћирилица
16/06/2020 |  12:28 ⇒ 17/06/2020 | 08:02 | Аутор: РТРС

Припреме за тениски спектакл у Бањалуци - Адриа тур доводи свјетска тениска имена (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, обишли су данас радове на изградњи тениских терена у Парку "Младен Стојановић" на којима ће бити одржан тениски турнир Адриа тур 3. и 4. јула.
Цвијановић и Додик обишли радове - Фото: РТРС
Цвијановић и Додик обишли радовеФото: РТРС

Предсједница Српске и Додик, који је предсједник Организационог одбора тениског турнира Адриа тур Бањалука, те остали чланови овог одбора, обишли су нови терен који је у изградњи, на којем ће бити постављена нова подлога, као и трибине, како би сви посјетиоци Адриа тура имали одличне услове за праћење дуела.

Предсједница Српске је нагласила да је велики догађај пред нама, те да је јако важно да Бањалука и Српска одговоре изазову.

Она је напоменула да су се институције Српске брзо организовале и показале капацитет да могу и финансијски и логистички да подрже одржавање оваквог догађаја.

- То подразумијева ангажман Владе Српске, кабинета предсједника, Градске управе и задовољство ми је што ћемо након овог тешког периода короне, имати овако велику ствар у Бањалуци - рекла је Цвијановић.

Према њеним ријечима, очекује се доста посјетилаца, да ће град профункционисати на другачији начин.

- Жељели смо то, сањали, раније није било оствариво, али захваљујући Новаку и многим добрим људима то ће се сада остварити. Након овога услиједиће још неколико великих догађаја у Бањалуци, јер овим ћемо показати да Бањалука може бити мјесто које ће угостити планетарну звијезду - поручила је она.

Фото: РТРС

Додик је изјавио да градња и уређене тениских терена у Парку "Младен Стојановић" теку планираном динамиком и да ће бити спремни за највећи тениски спектакл у Српској.

Он је захвалио Новаку Ђоковићу, његовој породици и Фондацији, који су, како је навео, уложили напор да би Бањалука била један од три града на Балкану у којем се организује овај турнир.

- Прихватили смо да кроз Организациони одбор обезбиједимо све логистичке услове и спремно дочекамо овај турнир. Било је изузетно важно и захтјевно да се обезбиједе одређени стандарди за овакав ниво такмичења јер ради се о најбољим свјетским играчима који долазе у Бањалуку, међу којима је и свјетски број један - рекао је Додик новинарима након обиласка терена.

Он је нагласио да се данас и лично увјерио да ће сва логистика бити завршена на вријеме, да ће догађај око централног терена моћи да прати око 4.500 људи, али да ће турнир путем видео-бима у самом парку моћи гледати још неколико десетина хиљада људи.

- Очекујемо лијепо вријеме. Бањалука ово треба да схвати као свој догађај, ово је важно за наш град и овим шаљемо важну поруку да можемо да организујемо врхунски турнир и да пратимо тражене стандарде, који су веома захтјевни - поручио је Додик.

Додик је напоменуо да је Српска организацијом овог турнира дошла у прилику да добије трајни објекат ове врсте и да због тога може рачунати на традицинонално окупљање важних тениских имена.

- Популарност тениса је огромна у свијету, а и код нас, захваљујући Ђоковићу, Јанку Типсаревићу и другим именима који су пронијели славу нашег тениса широм свијета - навео је Додик.

Он је позвао љубитеље тениса и поштоваоце Новака Ђоковића, Бањалуке и Републике Српске да посјете догађај, истичући да ће осим спорта овај турнир имати и много забавних догађаја, те концерт веома популарне естрадне звијезде из региона.

Предсједник Тениског савеза Републике Српске Драшко Милиновић истакао је да је ово највећи спектакл који ће Република Српска имати у својој историји.

- Догађај ће се одвијети кроз три цјелине, од којих је прва квалификациони турнир, који организује Тениски савез за наградни фонд од 30.000 евра, затим "Адрија тур село", на површини од 4.000 квадрата, са свим садржајима какав овај догађај заслужује, те дешавања на централном тениском терену, чија је изградња у току, а гдје ћемо дочекати свјетска тениска имена - објаснио је Милиновић.

Предсједник Грађевинског одбора Саша Тривић рекао је да ће у Парку "Младен Стојановић", за мање од мјесец дана градње, бити завршен објекат чија је вриједност 900.000 КМ.

- То није само тениски терен него мултифункционални објекат који треба сутра да служи за концерте, представе и друге садржаје - рекао је Тривић.

У Бањалуци би 3. и 4. јула требало да буде одржан тениски спектакл у организацији Фондације "Новак Ђоковић" и Тениског савеза Републике Српске.

Најбољи српски и свјетски тенисер Новак Ђоковић окупио је врхунске асове тениса, који ће учествовати на регионалном Адриа тур догађају од 13. јуна до 5. јула.

Извор: РТРС/СРНА