latinica  ћирилица
16/06/2020 |  14:07 ⇒ 14:36 | Аутор: СРНА

Додик: Поједини представници међународне заједнице отворено на страни муслимана и СДА

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да су појединим представницима међународне заједнице "уста пуна" правне државе, а када се с њима разговара о незаконитом избору чланова ЦИК-а БиХ онда кажу да је то добро рјешење, што јасно говори да су они политички на једној страни, на страни муслимана и СДА.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Мислим да је то савршено јасно свима у Републици Српској, осим овима из СДС-а и ПДП-а - истакао је Додик.

Он је нагласио да "поједини амбасадори у БиХ као папагаји причају о праву и правима, а када их питате зашто подржавате незаконито понашање онда кажу то је ствар локалних органа".

- Каква је то вриједност Европе, коме они овдје подмећу приче о неком понашању!? Наши људи морају да разумију, а мислим да Република Српска разумије, да они овдје имају своје интересе и они те своје интересе овдје проводе и обезбјеђују. Баш њих брига за овим овдје. Они ће сутра, ако им буде одговарало, наћи некога од нас и оптужити за незаконито понашање око избора ЦИК-а без обзира што ми нисмо ни учествовали у томе - констатовао је Додик, који је предсједник СНСД-а.

Он је додао да амбасадор ОЕБС-а у БиХ покушава да наметне неке своје визуре о томе како и шта треба радити у БиХ.

- Она истрчава и каже да је све у реду у вези са избором ЦИК-а, а када разговорате са представницима земља које чине ОЕБС они кажу да није у реду. Њу нико ништа не пита и шта има она нама овдје да говори шта је у реду а шта није. И док год је тако, БиХ ће бити неуспјешна земља. Њима је важнији неки случајни амбасадор у БиХ, него да се одржи правни континуитет - навео је Додик.

Он је нагласио да ако коме одговара накарадно одлучивање у БиХ, одговара Републици Српској јер је то још један доказ да је БиХ таква каква је уствари никаква.

Додик је истакао да, ипак, вјерује да у БиХ и код Срба, и код Бошака, и код Хрвата постоје политичке снаге које оспоравају овакав избор чланова ЦИК и да то неће бити тако лако заобиђено.