latinica  ћирилица
17/06/2020 |  08:01 ⇒ 10:05 | Аутор: sputniknews.com

Специјалци опколили зграду СО Будва, испред скупштине преко 20 комбија (ФОТО/ВИДЕО)

Након што је синоћ одустала од асистенције Управној инспекцији за насилну смјене власти у Будви, полиција је како јавља Ин4с рано јутрос опколила зграду Општине.
Полиција у Будви, Фото: Вук Лајовић -
Полиција у Будви, Фото: Вук Лајовић

- Кренула полиција у зграду Општине - кратко је речено из Демократског фронта Будва.

Полиција у Будви, Фото: Вук Лајовић

Подсјетимо, Управна инспекција синоћ је дошла је у просторије Општине Будва, заједно са Владимиром Булатовићем и Снежаном Куч, у намјери да их уведе као нове функционере, али општинска власт није дозволила приступ.

Испред зграде Општине Будва, Фото: Вук Лајовић

У згради Општине су градоначелник Марко Царевић и предсједник парламента Крсто Радовић.

Царевић је поручио грађанима Будве да се јутрос брани њихова изборна воља.

Он је поновио да Управна инспекција нема овлашћења да именује и поставља предсједнике Општине и Скупштине општине.

- Не знам зашто је оволика окупација и опсада Будве. Ми смо принуђени да се бранимо и да бранимо изборну вољу грађана Будве. Ако Управна инспекција дође у радно вријеме, потпуно смо отворени, нема потребе да се ради ова опсада и окупација Будве. Оваква окупација се не памти ни за вријеме највећих окупатора на овим просторима. Ми поштујемо законе ове државе. Оно сто не прихватамо је да Управна инспекција као ненадлежна, својим записником поставља наводно нову већину. То је прекорачење овлашћења и поднијели смо против тога кривичне пријаве. Једино ко је надлежан је Управни суд. Овдје се закони не поштују од оних који их креирају - казао је Царевић.

- Уместо туриста, рано јутрос у Будву стигле десетине полицијских комбија. Неће моћи пендрек демократија - написао је на свом Фејсбук профилу функционер Демократа Данило Шарановић.