latinica  ћирилица
17/06/2020 |  12:04 ⇒ 12:33 | Аутор: sputniknews.com

Краповић: Милово кољено на врату сваког грађанина (ФОТО/ВИДЕО)

Потпредсједник Демократске Црне Горе и бивши градоначелник Будве Драган Краповић позвао је грађане да искажу незадовољство и неприхватање, како је рекао, антицивилизацијског поступања полиције према приведеним општинским званичницима.
Драган Краповић (фото:Sputnik / Небојша Поповић) -
Драган Краповић (фото:Sputnik / Небојша Поповић)

Краповић је испред Центра безбједности у Будви, гдје држе приведене, рекао новинарима да је насиље државних органа које траје већ неко вријеме данас кулминирало отвореном противправном акцијом Управе полиције и срамним упадом у зграду општине уз примену сузавца, бибер спреја и палица.

- Полиција је чак примјенила захвате који личе на кољено за врат Џорџа Флојда. То је иста та матрица, угњетавачка, недемократска, антиевропска оличена у овом тренутку у једном једином човјеку – Милу Ђукановићу - рекао је бивши градоначелник.



Краповић чак вјерује да је црногорски предсједник лично наредио да полиција у Будви поступа противправно и пребија и понижава људе које су бирали грађани.

- Гдје је крај овоме? Мислим да, не политика и не НВО, већ грађани треба да дају одговор на ово питање јер сваки грађанин у Црној Гори у овом тренутку има кољено Мила Ђукановића за својим вратом. Мислим да је вријеме да томе коначно дође крај - поручио је он.

Краповић је такође позвао власти да ослободе приведене јер, како каже, није видио да су предочени било какви папири и докази.

- Тражимо да се људи пусте, да им се пружи медицинска помоћ, а онда ћемо даље повлачити потезе. Колико сам видио, посланички клуб моје партије с колегама из Ура и Демоса су позвали све слободне грађане Црне Горе да дођу у Будву испред Управе полиције и да протестом искажемо своје незадовољство и неприхватање оваквог антицивилизацијског поступања према грађанима. Уколико ово прихватите, грађани Црне Горе, чекајте их у вашој кући сутра. Данас је то општина Будва, сутра је ваша кућа, па ви сами изаберите - поручио је бивши градоначелник Будве.