latinica  ћирилица
17/06/2020 |  21:44 ⇒ 18/06/2020 | 07:20 | Аутор: РТРС

Клашнице: Ухапшено 17 миграната који су пријетили полицији (ВИДЕО)

Брзом интервенцијом припадника Полиције Републике Српске пронађено је укупно 17 миграната на ширем подручју Клашница, чиме је потрага завршена, рекла је начелник Одјељења за односе са јавношћу МУП-а Републике Српске Мирна Миљановић.
Полиција Српске у потрази за мигрантима - Фото: РТРС
Полиција Српске у потрази за мигрантимаФото: РТРС

Миљановићева је нагласила да је о овом догађају обавијештена Служба за послове са странцима, као и тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука који је напад миграната ватреним оружјем на полицијску службеницу оквалификовао као кривично дјело напад на службено лице за вријеме обављања службене дужности.

Након дојаве да се у напуштеној кући код моста у Клашницама код Лакташа налазе илегални мигранти, тај објекат је контролисала полицијска патрола. Том приликом мигранти су, користећи ватрено оружје, побјегли у непознатом правцу.

Објекат у којем су се скривали мигранти налази се у непосредној близини изразито проментне саобраћајнице. Иако је од ње удаљен само 100-нак метара готово да га није могуће уочити збох густе шуме.

- Приликом доласка полицијске патроле група миграната је успјела да побјегне у непознатом правцу, уперивши пиштољ према полицијској службеници - рекла је Миљановићева.

У муњевитој и успјешној потрази за групом миграната били су ангажовани службеници Полицијске управе Бањалука и припадници Специјалне антитерористичке јединице Жандармерије МУП-а Српске и Хеликоптерски сервис.

Повезане вијести:

Пронађено 17 миграната који су пиштољем пријетили полицији

Ексклузивни снимци хеликоптерске потјере у Клашницама (ФОТО)