latinica  ћирилица
18/06/2020 |  15:21 ⇒ 15:31 | Аутор: СРНА

Дачић-Лавров: Добра економска сарадња двије земље

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров изјавио је данас у Београду да је са српским званичницима размотрио све аспекте сарадње и да је констатовано да је економска сарадња добра.
Дачић и Лавров, архив (фото: Министарство спољних послова Србије) -
Дачић и Лавров, архив (фото: Министарство спољних послова Србије)

Лавров је, на конференцији за новинаре, након састанка са министром спољних послова Србије Ивицом Дачићем, рекао и да су савремене технологије област са великом перспективом.

- Видимо да се реализују велики стратешки пројекти. НИС је локомотива на том плану. А, ту су пројекти на којима раде Руске жељезнице -  навео је Лавров.

Он је истакао и да је потврђено подударање позиција по многим међународним питањима - обје земље су за поштовање међународног права и институција УН и ОЕБС-а, преноси "Спутњик".

Дачић је рекао да је Србија чврсто опредијељена за даљи развој и продубљивање односа са Русијом, на бази стратешког партнерства.

- Задовољство је што ћемо, како је најављено у октобру, угостити /руског предсједника Владимира/ Путина, када ће се десити важне ствари за Србију - од Храма Светог Саве до повратка странице Мирослављевог јеванђеља - навео је Дачић.

Лавров је претходно разговарао са предсједником Србије Александром Вучићем.