latinica  ћирилица
18/06/2020 |  17:00 ⇒ 17:26 | Аутор: СРНА

Патријарх Иринеј са Лавровим: Подршка СПЦ у недаћама у Црној Гори (ВИДЕО)

Његова светост патријарх српски Иринеј примио је данас министра спољних послова Русије Сергеја Лаврова, који је том приликом поновио подршку руског руководства територијалном интегритету и суверенитету Србије на Косову и Метохији, те Српској православној цркви /СПЦ/ у недаћама у којима се налази у Црној Гори.
Патријарх Иринеј угостио Лаврова (Фото: Спутник / Дејан Симић) -
Патријарх Иринеј угостио Лаврова (Фото: Спутник / Дејан Симић)

Лавров је поручио да се само јачајући јединство православних народа може учврстити положај Руске православне цркве у Украјини и СПЦ у Црној Гори, саопштено је на сајту СПЦ.

Патријарх Иринеј изразио је задовољство чињеницом да ће предсједник Русије Владимир Путин и патријарх московски и све Русије Кирил учествовати крајем године у свечаностима великог освештања Храма Светог Саве на Врачару.

У саопштењу се додаје да је патријарх захвалио Лаврову за велику помоћ Путина, чијом је заслугом обезбијеђено 10 милиона евра за израду мозаика, те навео да је уз велику подршку предсједника Александра Вучића Србија до сада пружила несебичну помоћ у износу од 32 милиона евра.

- До сада је у Храм Светог Саве на Врачару достављено и плаћено 85 одсто мозаика, док се у наредна два месеца очекује испорука и монтажа преосталих 15 одсто мозаика - рекао је патријарх Иринеј.