latinica  ћирилица
18/06/2020 |  18:51 ⇒ 19/06/2020 | 08:27 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Веома важно његовање добрих односа са Русијом (ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је, након састанка делегације Српске са руским министром спољних послова Сергејем Лавровим, да је веома важно његовање добрих односа са Русијом с аспекта прошлости и будућности.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- За Републику Српску су важни разговори са дипломатом свјетског формата какав је Сергеј Лавров. Ово је била прилика да захвалимо Русији и њеним представницима који су бранили позицију Српске и Дејтонски споразум. Захвални смо за њихове досљедне ставове у Савјету безбједности - рекла је предсједница Српске.

Она је истакла да Републику Српску и Русију повезују добри економски односи, сарадња и разумијевање.

- Очекујем да ћемо економску сарадњу још продубити, како бимсо оставрил још више инвестиција и бољу комуникацијску повезаност - рекла је Цвијановић.

Она је навела да се у областима културе и образовања већ реализује много тога, те да постоје многи заједнички пројекти, истичући да је посебно поносна на изградњу српско- руског православног центра у Бањалуци, о чему је разговарано на састанку.

- Министар Лавров нас је обавијестио да у томе учествују и представници руског бизниса, али и институција, и дају допринос изградњи тог центра, који ће нас и духовно везати - нагласила је Цвијановић.

Она је истакла да се Република Српска може ослонити на Русију која ће сигурно спријечити неке нове историјске грешке које би могле да коштају Српску и српски народ.