latinica  ћирилица
23/06/2020 |  14:03 ⇒ 14:23 | Аутор: Агенције

Новак Ђоковић позитиван на вирус корона

Новак Ђоковић, шампион Вимблдона и Аустралијан опена и у овом тренутку најбољи тенисер свијета, позитиван је на вирус корона.

Свјетски број један је одмах по доласку са "Адриа тура" у Задру, посјетио свог љекара у Београду, гдје је и тестиран и налази су, нажалост, позитивни.

Иако није осјећао никакве симптоме, који би указивали на присуство вируса у његовом организму, Новак је инсистирао да тестове на вирус корона обави по доласку у Београд.

То је и учинио, а оно што је познато од раније је да је члан његовог тима, кондициони тренер Марко Паникио, који је тестиран у Задру, такође био позитиван на тестирању.

Новаков тренер Горан Иванишевић је тестиран прије пет дана први пут, налази су били негативни, као и ови посљедњи који су објављени у посљедња два дана.

Све је почело када је откривено да је бугарски тенисер Григор Димитров, који је у суботу одустао од даљег такмичења на "Адриа туру", био позитиван на тесту.

Касније су се теститале још 22 особе које су биле на турниру у Задру, и три су имали позитивне налазе, хрватски тенисер Борна Ћорић, тренер Григора Димитрова, Кристијан Грох и Ђоковићев кондициони тренер Марко Паникио.

Повезане вијести:

И супруга Новака Ђоковића, Јелена позитивна на вирус корона