latinica  ћирилица
25/06/2020 |  11:33 ⇒ 14:30 | Аутор: РТРС

У Српској 62 нова случаја вируса корона

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, извршено је тестирање 375 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код 62 особе.
Вирус корона - Фото: РТРС
Вирус коронаФото: РТРС

У питању је 17 лица из Бањалуке, по шест из Приједора и Зворника, пет из Српца, четири из Теслића, по три из Козарске Дубице, Котор Вароши и Мркоњић Града, по два у Модричи, Добоју и Лакташима, те по једно из Љубиња, Фоче, Милића, Власенице, Језера, Угљевика, Требиња, Прњавора и Кнежева.

Из Института за јавно здравство Републике Српске саопштено је да је у Републици Српској до сада потврђено 2.037 случајева вируса корона, а преминулo је укупно 121 особа код којих је потврђен тест на овај вирус.

До сада су се опоравиле укупно 1.294 особа, а тестирано је укупно 35.326 особa.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 117, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 44, а у општим болницама 73.

Укупан број лица код којих је тест SARS-CoV-2 позитиван са благом клиничком сликом или без симптома у објектима за изолацију је 174.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 1.773 особa, а надзор је завршен код 36.464 особе, наведено је у саопштењу Института. 

В.д директора Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић рекао је да новозаражени имају блажу клиничку слику, али је неизвјесно каква ће она бити убудуће.

Он је истакао да је погоршана епидемиолошка ситуација и да је неопходно придржавање прописаних мјера да би остала под контролом.

Зељковић је навео да је примјетно непоштовање прописаних мјера, прије свега држања физичке дистанце и правилног ношења маске, апелујући на грађане да се строго придржавају мјера.

Епидемиолог Јелена Девић Ђаковић рекла је да здравствени систем није оптерећен.