latinica  ћирилица
26/06/2020 |  09:12 | Аутор: Б92

Британци заборавили корону: Хиљаде на плажама, реаговала и полиција (ВИДЕО)

Десетине хиљада Британаца сјатило се на плаже Борнмаута и дијела обале Дорсета, оглушивши се тако о смјернице владе о држању неопходне дистанце због пандемије вируса корона.

Британци су очигледно заборавили да се жртве у болницама и даље броје и због врелог дана одлучили су да се одморе и уживају на плажама.

Због тога су локалне власти морале хитно да реагују, и саопштиле су да су пренеражени сценама из Борнмаута и "неодговорним понашањем толиког броја људи", након што је температура на југу Енглеске прешла 33 степена Целзијуса, а хиљаде људи кренуле на плажу.

- Многи људи су одлучили да буду не само неодговорни, већ и опасни. Направили смо такав напредак у борби против ове пандемије - не бих волео да видим да Боурнемоут постане место из којег је кренуо други талас - рекао је парламентарац Тобајас Елвуд, представник Боурнемоута за Гардијан.

Елвуд је на Твитеру написао да је у Борнмауту проглашено посебно стање те је навео да је затражио од министра полиције додатне снаге ако се за то укаже потреба.

Шефица локалне полиције Сем де Реја поручује да људи треба да избјегавају плаже с обзиром на времена у којима се налазимо.

- Јасно је да смо и даље у здравственој кризи и тако велики број људи на једном подручју додатно оптерећује ресурсе хитних служби - рекла је Де Реја за Би-Би-Си.

Полиција је очајнички јуче молила људе да се склоне и размисле два пута прије него што се крену ка плажи, наводи Дејли маил. У међувремену је издато чак 558 казни за паркирање, што је рекордан број у тако кратком периоду на једном мјесту.

Са плажа је касније уклоњено чак 33 тона смећа, а забиљежено је и илегално камповање и антисоцијално понашање – пијани посјетиоци су се чак и тукли.