latinica  ћирилица
26/06/2020 |  12:52 ⇒ 14:08 | Аутор: РТРС

Болници у Зворнику допремљени респиратори из Русије (ФОТО)

У зворничку Болницу допремљена су три нова клиничка респиратора набављена у Русији из средстава прикупљених у хуманитарној акцији "Респиратор за Српску", коју су компаније ТРБ и Елвако метпро покренуле средином марта, на почетку епидемије вируса корона у Српској.
Респиратори Зворник - Фото: РТРС
Респиратори ЗворникФото: РТРС

Средства за три респиратора за потребе зворничке Болнице обезбиједила је компанија Алумина, бројни зворнички привредни субјекти и Град Зворник.

Нови респиратори олакшаће рад и обезбиједити сигурност, истакао је директор Болнице Зворник, Иван Поповић.

- Захваљујем градоначелнику Стевановићу, али и свим привредним субјектима који су издвојили значајна средства за респираторе. Немамо тренутно ниједног пацијента на респиратору у овој установи, али ће нам донација и те како добро доћи, јер ћемо у случају погоршања епидемиолошке ситуације, моћи спремно дочекати оне којима респиратор буде неопходан - поручио је Поповић.

Фото: РТРС

Зворник је још једном показао солидарност, истакао је градоначелник овог града Зоран Стевановић.

- Изражавам захвалност свим добрим људима који су учествовали у овој акцији, свим привредницима и појединцима, али и припадницима вјерских заједница које су дале значајан допринос. И овај пут се показало да у муци и проблему постоји солидарност и да сви желимо да се превазиђе новонастала тешка ситуација - рекао је Стевановић.

За неколико дана, у зворничку Болницу биће допремљен и четврти клинички респиратор, дар Електропривреде Републике Српске. Раније су у Болницу допремљена два мобилна респиратора које је обезбиједила Влада Српске у оквиру помоћи здравственим установама у борби против вируса корона.