latinica  ћирилица
26/06/2020 |  16:33 ⇒ 17:47 | Аутор: СРНА

"Ноћни вукови" положили вијенац на Малом Зејтинлику (ФОТО)

Делегација Мото-клуба "Ноћни вукови" положила је данас вијенац код централног крста и одала почаст погинулим српским борцима на Војничком гробљу Мали Зејтинлик на Сокоцу, у оквиру традиционалне тродневне мото-вожње кроз Републику Српску "Видовдан 2020 - путевима Српске".
Делегација Мото-клуба "Ноћни вукови" - Фото: СРНА
Делегација Мото-клуба "Ноћни вукови"Фото: СРНА

Потпредсједник Мото-клуба "Ноћни вукови" у Републици Српској Горан Тадић рекао је да је ова седма мото-вожња посвећена Видовдану.

- Кренули смо јутрос из Брчког и прва станица нам је била у цркви, гдје смо примили благослов свештеника, а први одмор био је у хотелу "Видиковац" у Зворнику - рекао је Тадић новинарима.

Он је рекао да након паузе и ручка на Сокоцу крећу ка Фочи, гдје ће бити организован дочек.

Делегација Мото-клуба "Ноћни вукови", Фото: СРНА

Тадић је рекао да су учесници мото-вожње "Видовдан 2020" планирали да преноће у Рафтинг кампу "Гран Тара", гдје имају организован рафтинг, а да ће сутра у Билећи посјетити цркву, а услиједиће и посјета Требињу.

- На Видовдан, 28. јуна, посјетићемо манастир Тврдош, гдје се обиљежева крсна слава Војске Републике Српске, што је сваке године "Ноћним вуковима" на овој тродневној мото-вожњи крајње одредиште - нагласио је Тадић.

Он је додао да је ове године пандемија вируса корона, као и многима, пореметила планове "Ноћних вукова" тако да им се нису могли придружити "браћа из Русије, Бугарске, Словачке, Аустралије, Црне Горе на путевима Српске" у част Видовдана и Војске Републике Српске.

Тадић је навео да у данашњој вожњи учествује више од 35 мотоциклиста "Ноћних вукова" из Републике Српске и Србије, јер једино ту нема сметњи на границама.

Члан Мото-клуба "Ноћни вукови" са Сокоца Драган Радић рекао је да се и ове године "придружио браћи на два точка у видовданској вожњи" и да се радује овом путу, дугом скоро 600 километара иако је пензионер и најстарији ученик данас.

Он је навео да је у ранијим видовданским вожњама учествовало око 100 мотоцилкиста из више православних земаља, а ове године мото-јединицу Соколац-Пале "Ноћних вукова" чини пет бајкера.