latinica  ћирилица
26/06/2020 |  19:23 ⇒ 21:55 | Аутор: РТРС

ПДП преко Ивана Бегића напада угоститељске раднике

Кривична пријава против власника ресторана Агапе у Бањалуци коју је поднио Иван Бегић предсједник бањалучког одбора младих ПДП-а, заједно са својим политичким ментором Драшком Станивуковићем, могла би да отвори "Пандорину кутију" и да свим угоститељима у Бањалуци, али и Републици Српској донесе велике проблеме, пише портал BLMojGrad.

Наиме кривичну пријаву Окружном јавном тужилаштву Бањалука, Бегић је како тврди, поднио због кривичног дјела "Непоступање по здравственим прописима за вријеме пандемије". Главни разлог за писање кривичне пријаве био је прекорачење радног времена послије 23 часа, наводи се у тексту овог портала.

Како је у Бањалуци од попуштања мјера уведених због пандемије вируса корона, због прекорачења радног времена, кажњено 75 угоститеља, аналогијом којом се у овом случају користио овај млади политичар, кривично би могло да одговара још 75 власника угоститељских објеката, пише у тексту.

Далибор Шајић власник најрепрезентативнијих угоститељских објеката у Бањалуци и предсједник Удружења послодаваца трговине, туризма и угоститељства "ХОРЕЦА РС", каже да је кривично гоњење угоститеља због прекорачења радног времена глупост без преседана.

- Довољно је што нико у угоститељству није радио два мјесеца. Два мјесеца нерада у угоститељству се надокнађује годину дана, само још треба да политичари у изборној години изигравају полицајце и судије па да нам због прекршаја у угоститељству пријете робијом - рекао је он за BLMojGrad.

Шајић се слаже да се мјере морају поштовати, али наглашава да је сваки минут рада након 23 часа послије паузе од два мјесеца, непроцијењив. Сви угоститељи су тврди на све могуће начине покушавали да "продуже" радно вријеме, јер навике Бањалучана да излазе око 22 часа не могу се промијенити преко ноћи. Наглашава да је због пандемије, неколико хиљада породица којима бар један члан ради у сектору угоститељства, тешко погођено кризом и да им додатни притисци могу направити само још више проблема.

Иван Бегић за BLMojGrad каже да је видио да Агапе ради и да за њега има доказе и аргументе и поручује да је спреман да поднесе кривичне пријаве против свих власника који су кажњени у протеклом времену због прекорачења рада.

- И за све остале, ако Радојичићева Комуналне полиција има доказе и прекршајне налоге, ако не знају написати кривичну пријаву, нека мени доставе доказе, ја ћу доставити Тужилаштву - поручује Бегић.

У посљедње двије ноћи након "перформанса" Ивана Бегића, Комунална полиција града Бањалуке увела је много строжу контролу, тако да се казне исписују и за најмање пробијање радог времена. Власник кафића у Бањалуци у близини којег нема ни једног стамбеног објекта, каже да је синоћ зарадио казну. Захвалио се Бегићу што"брине" за његов град и његово здравље, и поручио му да се мало дохвати свог Приједора и да тамо изиграва судију, полицајца и џелата, закључује се у тексту портала BLMojGrad.

Извор: blmojgrad.com