latinica  ћирилица
26/06/2020 |  21:42 ⇒ 21:45 | Аутор: СРНА

"Избор Косовке девојке" у порти манастира Грачаница (ФОТО)

Манифестација "Избор Косовке девојке" одржава се вечерас у порти манастира Грачаница, уз поштовање мјера социјалног дистанцирања и у присуству неколико десетина мјештана.
Грачаница - манифестација "Избор Косовке девојке" - Фото: СРНА
Грачаница - манифестација "Избор Косовке девојке"Фото: СРНА

У конкуренцији је 10 дјевојака са подручја централног Космета , а изабрана Косовка дјевојка ће сутра увече на Видовданском пјесничком причешћу уручити награду "Кондир Косовске девојке".

Манифестација се одржава уз контролу приштинске полицијске службе чији припадници нису дозволили улазак у порту ниједном дијелу заинтересованих грађана.

"Избору Косовке девојке" не присуствују представници покровитеља Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију и општина Грачаница и Приштина.

Грачаница - манифестација "Избор Косовке девојке", Фото: СРНА

Манифестацији не присуствује ни предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији из Републике Српске Милорад Арлов пошто му је данас одлуком Министарства унутрашњих послова у привременој Влади тзв. Косова забрањен улазак на подручје Косова и Метохије.

Он је данас заустављен на прелазу Јариње на путу Рашка-Лепосавић одакле је враћен са образложењем да угрожава политичку националну и здравствену безбједност грађана на Косову и Метохији.

Вечерашњој манифестацији присутвују пароси Приштине Саша Митровић и Грачанице Срђан Станковић и неколико сестара из Манастира Грачаница.