latinica  ћирилица
27/06/2020 |  09:25 ⇒ 15:56 | Аутор: РТРС

Предсједница Српске честитала Видовдан

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је честитку поводом Видовдана, крсне славу Војске Републике Српске, свим припадницима Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ, те указала на херојски пут српских бораца у протеклом отаџбинском рату.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- Обиљежавање Дана Војске је прилика да се са неизмјерном захвалношћу и посебним пијететом сјећамо свих припадника војске који су уткали своје животе и дијелове тијела у темеље Републике Српске, штитићи свој народ и слободу коју данас уживамо - истакла је Цвијановић.

Цвијановић је честитку упутила команданту Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ бригадиру Милану Радојчићу, официрима, подофицирима, војницима и свим некадашњим припадницима Војске Републике Српске.

- У име грађана Републике Српске и у своје име, упућујем вам искрене честитке поводом обиљежавања Видовдана - крсне славе Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ - навела је Цвијановић.

Према њеним ријечима, крсна слава у традицији српског православног народа саздана је од узвишених и племенитих осјећања посвећених миру, слободи и заједништву, као што је била борба и херојски пут бораца Републике Српске у протеклом отаџбинском рату.

- У нади да ће генерације које долазе наставити да његују традицију слободе, мира и толеранције и уз увјерење да ће институције Републике Српске наставити да се ангажују на побољшању положаја борачких категорија у нашем друштву, срдачно вас поздрављам - наводи се у честитки Цвијановић.

Српска православна црква 28. јуна обиљежава Видовдан, празник посвећен Светом великомученику кнезу Лазару и свим српским мученицима који су погинули у Боју на Косову 1389. године.