latinica  ћирилица
27/06/2020 |  12:31 | Аутор: Агенције

Фергусон потврдио класу: Након титуле Ливерпула легенди клуба послао поруку

Легендардни тренер Манчестер Јунајтеда и по многима један од најбољих, ако не и најбољи тренер свих времена, сер Алекс Фергусон послао је, након што је Ливерпул освојио шампионат Енглеске, поруку свом великом ривалу - Кенyју Далглишу.

Фергусон је својевремено рекао како је скидање Ливерпула са трона био његов највећи успјех са Манчестер Јунајтедом. Ипак, још једном је показао класу након што је упутио честитку легендарном земљаку.

- Контактирао ме да ми честита. То је та старија генерација. Ферџи у Манчестер Јунајтеду, Брајан Кид, Мајк Самерби, сви ти старији људи који су били у фудбалу када и ми, и на крају сезоне увијек пошаљете писмо и честитате на добро урађеном послу. То се наставило - рекао је Далглиш.

- То је велики комплимент. Конкуренти сте и противници, али сте довољно великодушни да пошаљете честитку. Сви смо ми дио исте игре, зар не? - додао је он.

Ливерпул је након 30 година чекања освојио титулу првака Енглеске, своју 19. у историји. Јунајтед има једну титулу више од великог ривала, а најзаслужнији за то је управо Алекс Фергусон. Далглиш је као играч и тренер Ливерпула освојио осам титула, док је Фергусон као тренер Манчестер Јунајтеда 13 пута био шампион Енглеске.