latinica  ћирилица
27/06/2020 |  14:37 ⇒ 18:03 | Аутор: СРНА

У Будви још нису изабрани руководиоци општине (ВИДЕО)

Сједница Скупштине општине /СО/ Будва, коју је заказала новоформирана скупштинска већина, завршена је, али ново руководство још није изабрано, док интервентна јединица полиције обезбјеђује зграду, пишу "Вијести".
Полиција у Будви (фото: Спутњику уступила РТВ Будва) -
Полиција у Будви (фото: Спутњику уступила РТВ Будва)

Досадашњи предсједник СО Будва Крсто Радовић рекао је да се данас не одржава сједница парламента, већ "корона парти", те да су згажени сви закони.

Нико од одборника ДФ, Демократа, СНП, УРА, није хтио да уђе у скупштинску салу, иако су били на списку. Они су на тај начин показали да не дају правни легитимитет сједници.

"Вијести" наводе да је сједница затворена за јавност и да није било изјаве за новинаре.

Медијима, а ни одборницима нису достављени приједлози ко су кандидати за градоначелника и шефа парламента.

Никола Јовановић, шеф кабинета доскорашњег градоначелника Марка Царевића, рекао је да медијима није дозвољен улазак, чиме није испуњен основни услов - присуство јавности на сједницама већ је ангажована промотивна маркетиншка агенција да снима овај, како је назвао, предизборни скуп ДПС-а.

"Они немају легитимитет да доносе било какву одлуку, јер све што буду донијели је правно необавезујуће, представља извршење кривичног дјела, правно насиље, правну хајдучију и завршетак локалног државног удара", рекао је Јовановић.

Избор новог руководства очекује се на дугој хитној сједници коју је за 14.00 часова заказала вршилац дужности предсједника СО Будва Снежана Куч.

Одборници, који су били на првој сједници, вратили су се у канцеларије својих политичких партија у Зграду завода за изградњу у пратњи полицијских инспектора.

"Вијести" наводе да је прва сједница била је посвећена начину како да се деблокира рачун општине, а вршилац дужности предсједника општине Будва Владимир Булатовић је образложио неколико модела како то може да се учини.