latinica  ћирилица
27/06/2020 |  20:33 ⇒ 21:59 | Аутор: СРНА

"Дневник ратног хирурга" и на руском и енглеском језику

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић изјавио је да је са Градском управом Ниша договорено да књига "Дневник ратног хирурга", доктора Миодрага Лазића, коју је постхумно објавила Новинска агенција Републике Српске - СРНА, буде преведена на руски и енглески језик.
Дневник ратног хирургра - Фото: СРНА
Дневник ратног хирурграФото: СРНА

- Договорили смо да са Новинском агенцијом Републике Српске - СРНА и породицом обезбиједимо још квалитетније издање новообјављене књиге - рекао је Вуковић Срни, након састанка са градоначелником Ниша Дарком Булатовићем и замјеником градоначелника и предсједником Скупштине Ниша.

Вуковић је истакао да је на састанку у Нишу разговарано и о другим заједничким темама градова Источно Сарајево и Ниш, те је констатовано да млађи нараштаји мало знају једни о другима с обје стране Дрине.

- Констатовали смо да једни о другима мало знамо, посебно млади. Требало би да успоставимо систем помоћу којег бисмо знали једни о другима и истину из претходног периода, а за нас посебно битну истину из деведесетих година када је у питању Сарајево и Српско Сарајево и ратни период о којем се мало зна - објаснио је Вуковић.

Он је истакао да је на састанку, којем је присуствовао и предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић, разговарано и о начинима и моделима сарадње у будућности између ова два града.

- За неке конкретне кораке ћемо сачекати формирање нове Градске управе у Нишу, јер су овдје тек прошли избори, а у Источном Сарајеву слиједе на јесен - рекао је Вуковић, чија је жеља да сарадња два града буде обогаћена.