latinica  ћирилица
28/06/2020 |  13:00 | Аутор: СРНА

Вулин: Видовдан 1389. одредио Србе као народ који не пристаје на ропство

Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је да ниједан дан у памћењу Срба није тако мрачан и тако свијетао као што је Видовдан, те да се на Видовдан све види онако како јесте и нема накнадне памети која може да промјени оно са чиме су Срби на тај дан изашли пред себе и пред свеца.
Александар Вулин - Фото: СРНА
Александар ВулинФото: СРНА

- На Видовдан су Срби 1389. године заувек себе одредили као народ који не пристаје на ропство. Гаврило Принцип се 1914. године на Видовдан жртвовао за идеал слободе. На Видовдан 1921. године Срби су покушали да убију свог витешког краља Александра, а на Видовдан 2001. године су изручили Хашком трибуналу Слободана Милошевића - свог два пута изабраног предсједника - подсјетио је Вулин.

Он је пожелио Србима да Видовдан више никада не упрљају слањем Срба странцима на стрељање, да никада више, ни због кога и ни за шта не пролију братску крв и да не забораве да, гдје год да живе, коју год идеологију да слиједе, јесу увијек и најприје Срби, саопштено је из Министарства одбране Србије.

- На Видовдан се не лаже и свака изговорена лаж прогони оног ко је изговорио у вјечност, зато би и једно извини које никако да стигне предсједнику Србије Александру Вучићу од свих оних који осму годину лажу да ће на Видовдан признати Косово, било знак да су Срби разумјели право значење Видовданског празника - поручио је Вулин.