latinica  ћирилица
28/06/2020 |  16:52 ⇒ 17:12 | Аутор: СРНА

Одлазак Жељке Спремо ненадокнадив губитак за новинарску заједницу

Удружење новинара Републике Српске саопштило је да је Српска прераном смрћу Жељке Спремо остала без једног од најдрагоцјенијих новинара.
Удружење новинара Републике Српске -
Удружење новинара Републике Српске

Бројне редакције остале су без свог родоначелника, колеге без једног од симбола професионалности и ненаметљивости, а Удружења новинара, како су истакли, без руководиоца који је и, опхрван болешћу, инсистирао на практичном његовању журналистичких вриједности и заложио препознатљиво и угледно име у идеју нашег поновног активирања.

- Непомирљивост са одласком наше колегинице и пријатељице прожета је поносом што смо непосредно свједочили ријетко виђеној каријери исписаној у свим новинарским жанровима и хијерархијским љествицама: Радио-телевизије Републике Српске, Новинске агенције Републике Српске - СРНА, БН телевизије, Слобомир телевизије, Радио Модриче, Блица, Семберских новина и Бобар радија - наводи се у саопштењу Удружења новинара .

Ако је већ крај овоземаљске каријере неумитан, није изненађење, додају, што је Господ придружио Жељку небеској редакцији баш на Видовдан.

Новинарка Жељка Спремо преминула је данас у Бијељини у 56. години након тешке болести. Комеморација ће бити одржана сутра у Бијељини, а сахрана у уторак, 30. јуна.

Комеморација је заказана за сутра у 13.00 часова у Центру за културу Бијељина, а сахрана за уторак у 14.00 часова на старом гробљу у Пучилама код Бијељине.