latinica  ћирилица
28/06/2020 |  21:06 ⇒ 21:47 | Аутор: vecernjenovosti

Младићи приведени на Газиместану: Тукли су нас па избацили из аута (ФОТО/ВИДЕО)

Након парастоса на Газиместану, приликом изласка из спомен комплекса, двојица младића из Лапљег Села, Војслав Симић и Стефан Трајковић привредени су због ношења заставе.
Привођење на Газиместану - Фото: Screenshot/YouTube
Привођење на ГазиместануФото: Screenshot/YouTube

Трајковић је за РТВ Ким рекао да је, након што је полицајац тражио од Симића да спакује заставу, "кренуо да одбрани друга".

Након тога, дошло је до инцидента, специјалне јединице полиције су их привеле, а касније на магистралном путу ка Приштини, ослободиле.

Фото: Радио КиМ

- Када смо кренули кући, Војслав је имао заставу у руци. Пришао му је један полицајац и тражио му је да спакује заставу. Када сам видио да се отимају око заставе, кренуо сам ка њима, да одбраним друга и да не дам заставу. Онда се ситуација смирила и заставу нису узели. Дошла је РОСУ и кренули су да нас физички савладају, добили смо неколико ударца и убацили су нас у кола - навео је Трајковић.

Он је рекао да су их полицајци у ауту тукли, а потом их избацили из на магистралном путу Приштина-Митровица, недалеко од Газиместана.

- Била су два полицајца са нама у колима позади. Када смо се одвојили од масе, кренули су да нас туку по ребрима, глави и леђима. Полицајац који је возио ударао је мог друга лактом у главу. Говорили су да овдје тога нема, да је ово њихово. Пустили су нас на магисталном путу и нису дозволили да се вратимо на Газиместан. Успут је наишла је једна породица из Преоца која нас је покупила и одбацила до Лапљег села  рекао је Трајковић.

Фото: Радио КиМ

Он је навео да немају видљиве повреде и да су након прегледа у Дому здравља у Грачаници упућени на хирургију.

- Прегледала ме је докторка, осјећам да ме леђа све више стежу и да не могу да дишем, видјећемо сада шта ће нам рећи на хирургији - закључио је Трајковић.

Повезане вијести:

Приведени младићи који су носили српску заставу на Газиместану