latinica  ћирилица
29/06/2020 |  11:01 ⇒ 18:07 | Аутор: СРНА

Болници у Бијељини предато седам респиратора (ВИДЕО)

Болници "Свети Врачеви" у Бијељини данас је предато седам респиратора набављених у донаторској акцији "Респиратор за Српску".
Донација респиратора (Фото: Срна) -
Донација респиратора (Фото: Срна)

Вршилац дужности директора Болнице "Свети Врачеви" Милица Ловрић захвалила је иницијатору акције "Респиратор за Српску" Славену Ристићу и свим учесницима ове хуманитарне акције и истакла да заслужују поштовање свих грађана.

- Хвала овим људима добре воље и великог срца који су уз нас у добру и злу. Иза нас су три тешка мјесеца, а борба са вирусом корона још траје - рекла је Ловрићева на пријему за донаторе у бијељинској болници.

Према њеним ријечима, бијељинска болница је прије епидемије вируса корона имала осам стационарних и један покретни респиратор, током епидемије добили су пет стационарних респиратора и нових седам у акцији "Респиратор за Српску".

Ристић је рекао новинарима да су набављени квалитетни уређаји, по оцјени струке, и пожелио да се они што мање користе.

- Циљ привредника који су учествовали у акцији није била промоција, него потреба да искажемо да смо људи, што се показало дјелима, прикупљањем значајних средстава - рекао је Ристић.

Предсједник Привредног савјета града Бијељина Миленко Стевановић рекао је на пријему да је ова акција била хумана и јединствена у Републици Српској и регији и додао да није било тешко анимитрати привреднике у Бијељини за помоћ суграђанима.

- Показали смо снагу и да смо увијек уз грађане, да смо битан фактор друштвене заједнице - оцијенио је Стевановић и позвао локалну заједницу да ради на унапређењу услова пословања привреде.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић захвалио је свима који су допријели успјеху акције "Респиратор за Српску", нарочито иницијатору Славену Ристићу, и похвалио велики одзив привредника у тешкој ситуацији борбе против вируса корона.

- Поносан сам на привреднике - поручио је Мићић.

На пријему су уручене захвалнице Градској организацији Црвеног крста, фирмама "Елвако Метпро", "ТРБ" и "Спорт Вижн", граду Бијељина, Ротари клубу у граду, "Електропривреди Републике Српске" и Привредном савјету града Бијељина.

У Русији је купљено 50 респиратора из средстава прикупљених у хуманитарној акцији "Респиратор за Српску" коју су у марту, на почетку епидемије вируса корона, покренуле компаније "ТРБ" и "Елвако метпро" у власништву Славена Ристића.

Респиратори типа "Авента-М" купљени су од компаније ЈСЦ "УИЕП" Русија за 2.305.080 КМ, или 46.101 КМ по комаду, а распоређени су широм Републике Српске - 10 Универзитетском клиничком центру у Бањалуци, по седам болницама у Бијељини и Добоју, болницама у Источном Сарајеву и Требињу по шест, по четири болницама у Зворнику и Градишци, три болници у Приједору, болници у Фочи два и један респиратор болници у Невесињу.