latinica  ћирилица
30/06/2020 |  11:53 ⇒ 11:54 | Аутор: Б92

Бекер: Не волим цинкароше; Кирјос: Глупљи си него што сам мислио

Ник Кирјос и Борис Бекер ушли су у оштру расправу на Твитеру и свашта рекли један другоме.
Борис Бекер (фото: www.gala.de) -
Борис Бекер (фото: www.gala.de)

Бивши њемачки тенисер, једно вријеме тренер Новака Ђоковића, први је напао Кирјоса због његових недавних објава на друштвеним мрежама.

Кирјос је јавно "прозвао" Новака Ђоковића због организације Адрија тура, а затим и Александера Зверева, који је слагао да ће отићи у четрнаестодневну самоизолацију.

Двадесеттрогодишњи Зверев, иначе Бекеров сународник, ухваћен је како се проводи у једном клубу, што је натјерало, поред осталог, и Кирјоса да реагује.

- Не волим цинкароше! Свако ко се тако понаша према колеги спортисти није мој пријатељ! Погледајте се у огледало и размислите да ли мислите да сте бољи од нас", написао је Бекер, поменувши Кирјоса, а 12 минута касније уследио је први одговор:"Побогу, Борисе. Ни са ким се не такмичим, нити икога желим да 'покопам'. Ово је глобална пандемија и ако се неко понаша идиотски као што је Алекс, ја ћу га због тога критиковати. Једноставно је", навео је Аустралијанац.

Бекер као да није ни прочитао шта је Кирјос написао.

- Сви живимо у пандемији која се зове ковид-19. Ужасно је што је убила толико људи. Требало би да заштитимо своју породицу и вољене и да пратимо савете, али и даље не волим цинкароше - написао је Бекер.

Кирјосу се није свидео термин "цинкарош" (односно "рат" на енглеском, у сленгу).

- Цинкарош? Јер сам некога прозвао за неодговорност? На чудан начин видиш ситуацију, шампиону. Ја се само бринем за људе. И то док моја породица и породице широм свијета раде оно што би требало, а онда дођа једна гуска и млатара рукама, е онда ћу нешто да кажем - написао је Кирјос и додао:"Борис Бекер је већи глупан него што сам мислио. Има добре волеје, али очигледно није баш најпаметнији".

- Бекер је упитао Кирјоса како је у Аустралији и да ли прате све савјете, а Ник је одговорио "да се не понаша као да му је пријатељ јер га је спустио".

Прослављени Нијемац је у неколико наврата истицао да није нужно лоше критиковати свог колегу/пријатеља, али да би то требало да се уради приватно.

- Постоји неписано правило између спортиста. Шта год да се деси на терену остаје у свлачионицама. Нико о томе не прича (јавно) - написао је Бекер, вјероватно успут заборавивши да се ништа од спорног није десило на терену, као и да Зверевово понашање није било приватно па га је неко разоткрио, већ се јавно проводио на једној прослави.

Бекер је, из неког разлога, затим кренуо да напада Кирјоса на основу његових тениских (не)успјеха.

- Волио бих да видим да Ник Кирјос остварио свој пуни потенцијал и освоји Гренд слем. Он би био сјајан утицај на младе људе свијета ако би се бавио проблемима везаним за једнакост/расу/поријекло. Постани мушко, дечко, и покажи се - написао је Бекер.

То је то... За сада.