latinica  ћирилица
30/06/2020 |  13:35 ⇒ 13:36 | Аутор: СРНА

У Градишци и Каракају ухапшена два држављанина БиХ

Држављани БиХ чији су иницијали Р.Г. /55/ и Ш.Д. /60/ лишени су слободе при уласку у БиХ на граничним прелазима Каракај и Градишка, саопштено је данас из Гранична полиција БиХ.
Гранична полиција БиХ - Фото: РТРС
Гранична полиција БиХФото: РТРС

У саопштењу се прецизира да су службеници Јединице граничне полиције Зворник јуче лишили слободе лице чији су иницијали Р.Г. /55/ јер је граничним провјерама утврђено да га потражују Основни суд у Градишки због крађе, те Полицијска станица Србац због кривичног дјела утаја.

Он је контролисан на уласку у БиХ на прелазу Каракај и предат службеницима Судске полиције Бијељина.

Приликом уласка у БиХ на прелазу Градишка у суботу, 27. јуна, лишен је слободе Ш.Д. /60/ јер је установљено да га потражује Општински суд у Бихаћу због кривичног дјела насилничко понашање.

Службеници Јединице граничне полиције Градишка предали су ово лице службеницима Одјељења судске полиције судова у Посавском кантону.

Службеници Јединице граничне полиције Бијељина 27. јуна одузели су двије кривотворене возачке дозволе на граничном прелазу Попови.

Ријеч је о кривотвореним возачким дозволама БиХ и Хрватске које су откривене граничном контролом и прегледом "ландровера" њемачких регистраских ознака, којим је управљао држављнанин БиХ чији су иницијали Ш.Ш. /35/.

Према наредби тужиоца Окружног јавног тужилаштва у Бијељини, због постојања основа сумње да је починио кривично дјело кривотворење исправе, возачке дозволе су привремено одузете и против њега биће достављен извјештај о кривичном дјелу.