latinica  ћирилица
30/06/2020 |  16:07 ⇒ 17:07 | Аутор: СРНА

Посљедњи испраћај новинарке Жељке Спремо

Истакнута српска новинарка Жељка Спремо сахрањена је данас на гробљу Пучиле у Бијељини.
Опроштај од Жељке Спремо - Фото: СРНА
Опроштај од Жељке СпремоФото: СРНА

Опело су пратили анђеоски гласови чланова Хора Србадија, а бројни млади људи, пријатељи синова Недељка и Стефана, носили су вијенце и цвијеће.

Кум породице Спремо, Јован Цвјетковић, прочитао је посљедњи поздрав супруга Горана својој вољеној, у којем "пред Богом и људима свједочи љубав прелијепе Посавке и једног обичног сарајевског мангупа".

- Твој предивни глас који каже "Добро јутро, поштовани слушаоци" и "Добро вече, драги гледаоци", ушао је у милионе кућа и у моје срце заувијек. Хвала ти мој Жељезни, хвала Богу да ми те подарио. Знам да би ти овај мој текст исправила, али ја сам само један обични камерман. Јован Дучић је написао -" Ти си мој тренутак и мој сан, остај недостижна, нема и далека" - ријечи су којим се супруг опростио од Жељке Спремо.

Уз породицу, пријатеље, људе из јавног живота Бијељине и Републике Српске, посљедњем испраћају присуствовали су бројни суграђани.

Комеморација Жељки Спремо одржана је јуче у Центру за културу у Бијељини, гдје су се од новинарке опростили пријатељи и колеге.

Жељка Спремо преминула је у недјељу, 28. јуна, након кратке и тешке болести у 56. години.

Током протеклог рата радила је као новинарка РТРС-а у Бијељини, а потом за медијске куће БН, Слобомир, Бобар радио, као и за Новинску агенцију Републике Српске - СРНА.