latinica  ћирилица
30/06/2020 |  17:26 ⇒ 18:47 | Аутор: СРНА

Рунић: Дом здравља у Дрвару на удару

Начелница општине Дрвар Душица Рунић апеловала је да се становништво строго придржава савјета љекара и да поштују све епидемиолошке мјере како би било спријечено ширење вируса корона, након што је у овој општини регистрован први случај заразе.
Дом здравља Дрвар (фото: domzdravljadrvar.com) -
Дом здравља Дрвар (фото: domzdravljadrvar.com)

Она је истакла да је због вируса корона Дом здравља на удару јер не може адекватно одговорити на ову ситуацију.

- Мораћемо затворити Дом здравља јер су наши медицински радници на удару, али исто тако позивам становнике Дрвара да имају стрпљења и разумију ситуацију у којој смо се нашли са појавом вируса корона у нашем граду - рекла је Рунићева Срни.

Она је додала да се данас дезинфикују улице на подручју дрварске општине.

Рунићева је позвала грађане Дрвара да не насиједају на поједине провокације политичких представника у овом граду.

- Из појединих медија Ливањског кантона стижу прозивке упућених мени као начелнику и члановима Кризног штаба наше општине. Дрварчанима поручујем да не насиједају на провокације јефтиних предизборник корона спинова - рекла је Рунићева.

Она је додала да захваљује медијима у Републици Српској, на првом мјесту Срни, који су у Дрвару присутни како би помогли повратницима и заједно рјешавали проблеме.

Директор дрварског Дома здравља Јасна Тица потврдила је раније Срни да је у Дрвару регистрован први случај заразе вирусом корона.