latinica  ћирилица
30/06/2020 |  19:33 ⇒ 22:39 | Аутор: РТРС

Нови Пазар затражио помоћ БиХ, Влада Србије сматра да то није потребно (ВИДЕО)

Због епидемилошке ситуације у Новом Пазару из управе овог града затражили су од Предсједништва да БиХ у помоћ пошаље љекаре и медицинско особље.
Вирус корона (Фото: Sputnјik) -
Вирус корона (Фото: Sputnјik)

Након разговора са премијерком Србије Аном Брнабић, предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија изјавио је да се Србија захваљује на спремности БиХ да помогне, али да је став Владе Србије да за сада помоћ није потребна.

- Влада Србије је става да у овом тренутку помоћ није потребна, да је здравствени систем Србије у стању да обезбиједи здравствену заштититу. Ако буде потребно затражиће помоћ, али она за сада није потребна - рекао је Тегелтија.

Он је напоменуо да је предсједник општине Нови Пазар упутио предсједавајућем Предсједништва Шефику Џаферовићу захтјев за помоћ у медицинском особљу, прије свега љекара, због погоршане ситуације проузроковане епидемијом вируса корона.

- Џаферовић је прослиједио тај акт Савјету министара и ми смо обавили консултације. Влада Федерације БиХ је исказала спремност да пошаље два тима медицинских радника, по десет љекара у Нови Пазар. Након консултација са Владом Србије, Брнабић је захвалила за спремност БиХ да пружи медицинску помоћ болници у Новом Пазару - истакао је Тегелтија.