latinica  ћирилица
01/07/2020 |  07:57 ⇒ 13:16 | Аутор: СРНА

Почиње потписивање петиције против забране уласка на Kосмет Aрлову

Испред споменика Кнезу Лазару у сјеверној Косовској Митровици данас ће бити организовано потписивање петиције против одлуке Приштине да предсједнику Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији из Бањалуке Милораду Арлову забрани улазак на Косово и Метохију, најављено је из Удружења родитеља "Подржи ме" из Косовске Митровице.
Милорад Арлов (фото: tvmost.info) -
Милорад Арлов (фото: tvmost.info)

Из овог удружења нагласили су да је овом забраном нанијета велика штета Удружењу и његовим члановима - родитељима и дјеци са посебним потребама.

- Човјек који је великог срца и велики хуманиста је забраном директно спријечен и онемогућен да доставља помоћ за наставак изградње објекта Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" - истичу из Удружења.

У саопштењу ове асоцијације наглашава се да је градња објекта Дневног центра до сада текла уз помоћ Арлова, хуманитараца и добротвора из Републике Српске, као и других донатора из Србије и Косова и Метохије.

У Удружењу родитеља "Подржи ме" из Косовске Митровице напомињу да корисници будућег Дневног центра неће бити само дјеца српске националности, већ и других етничких заједница, Бошњака, Албанаца, Рома, Горанаца.

Из Удружења апелују на цјелокупну јавност, на све институције, а посебно на школе у свим српским срединама преко којих Одбор из Бањалуке годинама спроводи пројекат "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске" да дигну глас против необјашњивог поступка Приштине.

Потписивање петиције почеће у 10.00 часова.