latinica  ћирилица
01/07/2020 |  09:49 ⇒ 11:15 | Аутор: АТВ

Подршка Проинтера у времену кризе

Мото "Покрени каријеру данас" под којим је компанија Проинтер ИТСС започела кампању запошљавања, само је једна од порука да се за свако радно мјесто, и старо и ново, треба борити и у времену кризе каква је ова узрокована пандемијом.
Проинтер (фото:атвбл) -
Проинтер (фото:атвбл)

Циљ да се у Проинтеру нађу они који су спремни на пословни изазов и имају жељу да се опробају у нечем новом, учећи и усавршавајући се, остаће један од приоритета компаније, колико год услови пословања били отежани у протеклих неколико мјесеци.

- Претходни период био је изазован за све нас, али као и у свакој кризи, увијек се покаже да су запослени ти који чине разлику. Кроз старе и нове пројекте, константно их подстичемо на нове идеје и креативност, а драго нам је да и други то препознају. Доказ томе је и преко 230 пријава за посао које смо у претходних десет дана запримили кроз кампању "Покрени каријеру", што свједочи да ћемо се, сви заједно, изборити са овом кризом - каже Мирјана Јукић, маркетинг менаџер у Проинтеру.

Како би се са кризом што прије изборили и они "мањи", Проинтер је успјешно привео крају кампању "Микро значи више", захваљујући којој су новчану и стручну помоћ од 117.000 КМ добила 53 мала предузетника у Српској. Због изузетно великог интересовања и бројних пријава за помоћ које су током овог пројекта стигле на адресу Проинтера, из компаније су најавили да на томе неће стати и да ће и убудуће наставити са подршком микро бизнису у Српској.

Својеврсну подршку у трагању за рјешењима која ће помоћи у борби са пандемијом, Проинтер је дао и кроз први онлајн хацкатхон организован у БиХ. Међу скоро 40 послатих ИТ рјешења изабрана су најбоља, а три провопласирана освојила су и новчане награде. О томе колико се сјајних рјешења и идеја појавило у јеку кризе и ванредног стања, свједоче и они који нису награђени, али су њихови радови из области помоћи најјрањивијим групама и едукације основаца, средњошколаца и студената такође прихваћени као опције за имплементацију и подршку у будућности.

О едукацији основаца размишљало се и кроз акцију "1.000 за будућност". У сарадњи са партнерима, Проинтер је школарцима из 20 изразито неразвијених општина у Српској додијелио хиљаду мини рачунара како би могли да прате наставу на даљину, али и дугорочно развијају информатичке и програмерске вјештине које су им потребне за будућност.

Још од марта и првих потврђених случајева корона вируса у Српској, Проинтер се укључио и у акцију помоћи најстаријим суграђанима којима је кретање било забрањено, како би им били обезбијеђени лијекови и храна. Компанија је донирала 100 хиљада марака здравственим установама у Српској, с циљем што успјешније борбе против пандемије.

- Као друштвено одговорна компанија која је годинама била дио великих и важних манифестација из области бизниса, спорта, културе и помоћи младима, нисмо имали дилему ни у времену кризе. И даље ћемо бити подршка гдје год то буде потребно и наставити са пројектима који могу да допринесу читавом друштву - кажу у Проинтеру.