latinica  ћирилица
01/07/2020 |  11:51 ⇒ 11:55 | Аутор: РТС

Вучић: Болница у Новом Пазару једна од најбољих, требало је Министарство раније да реагује

Предсједник Србије Aлександар Вучић рекао је да је новопазарска болница једна од најбољих у Србији и да, осим кадрова, болници не недостаје ништа што би требало да има. Министарство здравља је требало раније да цијелу болницу прогласи за ковид болницу, каже Вучић.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

Вучић је рекао да у Новом Пазару постоји велики број новозаражених лица, што је, каже, изазвало бригу и донијело бројне проблеме људима у Пазару.

- Донијело је муку здравственим радницима, прије свега онима који су се понашали одговорно и озбиљно, онда су почеле да се догађају и све друге ствари, од фабриковања неистина до свега другог - рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Потпуно је јасно да, каже, у Пазару постоји једна од најбољих болница.

- Упркос бројним лажима које су долазиле из Краљева и Београда, како од 10 респиратора раде три, то су ноторне лажи и нешто горе од тога. Кад се играте таквим стварима гдје људи умиру, то показује колико лошег својој земљи желите - рекао је Вучић.

Он наводи да је дио кривице на систему због стварања панике и свега другог јер је, каже, морало да буде више емпатије и поштовања према новозараженима.

- Морало је раније да реагује Министарство здравља, бар два-три-четири дана раније, да прогласи болницу за ковид болницу. Љекари су уморни, људи су уморни, четири мјесеца ово траје. Недостају љекари јер је велики број људи заражен и зато тамо иде још 14 људи из Крагујевца. Не постоји ништа што је потребно Пазару, а да Пазар то нема - рекао је Вучић.

Све се издигло на политички ниво јер је, како каже, то погодно тле. 

Рекао је да су јучерашње догађаје организовали сви сем Расима Љајића. Да је све било политички организовано говори и то што су се, каже, међу окупљенима могли видјети и неки правоснажно осуђени. 

Изразио је саучешће породицама који су због вируса корона изгубили своје најмилије. 

"У Београду горе него у Новом Пазару" 

Вучић је додао да ће се поново морати обуздати вирус корона и да ће људи морати да буду одговорнији како би, каже, олакшали љекарима. 

Он је рекао да је у Београду ситуација гора него у Новом Пазару.

- Данас до 10.00 часова 70 одсто заражених је у Београду. Погоршава се и Војводина. И даље су то слабији симптоми него што су били, нисам љекар па да кажем да је слабији вирус - рекао је он додајући да су највећи број заражених млади људи.

Одговарајући на питање о коментарима о његовом здрављу, Вучић је рекао да ће обавијестити јавност кад му буде лоше.

- Неће гром у коприве - рекао је Вучић.