latinica  ћирилица
01/07/2020 |  12:08 ⇒ 12:08 | Аутор: СРНА

Бањалука: До јесени нова дионица саобраћајнице кроз Шарговац (ФОТО)

Нова дионица централне саобраћајнице кроз бањалучко насеље Шарговац требало би да буде пуштена у саобраћај у септембру, у оквиру пројекта вриједног 1,1 милион КМ, изјавио је данас градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.
Шарговац - градња (ФОТО: Fejsbuk stranica Grada Banjaluka) -
Шарговац - градња (ФОТО: Fejsbuk stranica Grada Banjaluka)

Он је током обиласка радова прецизирао да друга фаза изградње Шарговачке улице напредује планираном динамиком, те указао да је прошле године пуштена у саобраћај прва дионица ове саобраћајнице.

Радојичић је новинарима рекао да се у протекле четири године град оријентисао ка градњи главних саобраћајница кроз насеља.

- Тако је урађена Улица Петра великог у Чесми, затим Краља Александра на Петрићевцу, на правцу према Мотикама, пут кроз Пријечане и сада радимо другу фазу главне саобраћајнице кроз Шарговац - рекао је Радојичић.

Према његовим ријечима, нова дионица Шарговачке улице, попут прве дионице, широка је шест метара, са оборинском и фекалном канализацијом, расвјетом, те обостраним тротоарима.

Начелник градског Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић нагласио је да настоје равномјерно распоредити средства из буџета за рјешавање инфраструктурних питања у свим дијеловима града.

- У Шарговцу радимо све упоредо, од комуналне инфраструктуре, па до завршног слоја асфалта на саобраћајници. Радови ће коштати око 1,1 милион КМ, уз могућност додатних издвајања за градњу канализационе мреже за прикључење домаћинстава из улица које се наслањају на Шарговачку. То су нам тражили сами мјештани, што смо и прихватили да урадимо - истакао је Сандић.

Мјештанин Шарговца Данијел Стојановић изразио је задовљство што се коначно рјешавају проблеми који дуго година муче становнике овог приградског, брзорастућег насеља.

- Добијамо модерну саобраћајницу и Шарговац постаје једно препознатљиво и пожељно мјесто за живот - рекао је Стојановић.

На подручју насеља Шарговац и Мотике, у више улица, ових дана је изграђено око 4,5 километара нове расвјете и то у огранцима Шарговачке, затим у Цвјетној и Новој улици, док су у Мотикама ново освјетљење добили мјештани Илинданске улице и Васића пута.