latinica  ћирилица
01/07/2020 |  13:04 ⇒ 13:05 | Аутор: СРНА

Зворник: Још двоје новозаражених, укупно 79

На територији града Зворника у последња 24 часа двије особе су позитивне на вирус корона, што је укупно 79 заражених, данашњи су подаци Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Зворник.

Од 8. јуна до данас узорковано је укупно 876 лица од којих је 79 било позитивно, док се резултати чекају за 50 лица.

У изолованом ковид одјељењу зворничке болници смјештено је шест пацијената из Зворника и један из Власенице. Сви су доброг клиничког стања и према најавама из ове здравствене установе, неки од њих би данас требало да буду упућени у кућну изолацију.

У складу са закључком Републичког штаба за ванредне ситуације, престао је да ради републички карантин у Дом ученика у Бијељини.

Хигијенско-епидемиолошка служба Дома здравља позитивна лица без или са блажим симптомима са подручја града Зворника упућиваће у кућну изолацију, а лица са средње тешким и тешким симптомима на болничко лијечење.

Тренутно се у кућној изолацији налазе 163 особе, док је ова мјера истекла за 328 лица.

Поштовање кућне изолације контролише Комунална полиција.

Градски штаб за ванредне ситуације Зворник апелује на грађане да се придржавају превентивних мјера, те да због заштите сопственог и здравља других одржавају физички размак од два метра, а у затвореном простору да носе маске и редовно одржавају личну хигијену.