latinica  ћирилица
01/07/2020 |  13:17 | Аутор: СРНА

Петицију о укидању забране уласка Aрлову већ потписало 500 људи

Петицију, којом се тражи стављање ван снаге одлуке Министарства унутрашњих послова самопроглашеног Косова о забрани уласка на Космет предсједнику Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милораду Арлову, до сада је потписало више од 500 лица, рекла је Срни Ивана Ракић, предсједник Удружења "Подржи ме", које је организатор.
Косовска Митровица - потписивање петиције о укидању забране Милораду Арлову - Фото: СРНА
Косовска Митровица - потписивање петиције о укидању забране Милораду АрловуФото: СРНА

Петиција се потписује на Тргу испред споменика кнезу Лазару у сјеверној Косовској Митровици, а потписивање ће трајати и наредних шест-седам дана.

- Тражимо да се укине забрана уласка хуманитарцу Милораду Арлову и апелујемо на све институције како, косовске, тако и међународне и српске, да су укључе како би Арлов могао да борави на Косову и Метохији и настави са хуманитарним радом - нагласила је Ракићева.

Ракићева је навела да је у име Удружења упутила позив свим српским школама на Косову и Метохији да наставници својим потписима подрже захтјев за укидање забране уласка Арлову.

Арлов је захвалио члановима Удружења "Подржи ме" и рекао да је дирнут покретањем петиције којом чланови Удружења, како је рекао, преузимају терет на себе.

- Дирнут сам покретањем петиције, тим дивним искреним гестом и њиховом жељом да несметано улазим на Косово и Метохију, што ми је, по мишљењу многих, без разлога забрањено јер моје посјете ни у једном тренутку нису биле усмјерене против било кога већ су биле искључиво хуманитарног, социјалног, друштвеног и спортског карактера - навео је Арлов у саопштењу достављеном Срни.

Арлов је оцијенио да петиција има за циљ да се очувају хуманост, демократија и подршка људима којима је потребна помоћ.

- Нисам толико велик, ни толико битан да Косово и Метохија без мене не може. Али, ја тешко могу без њега. Тешко можемо сви, то морамо себи признати - нагласио је Арлов.

Он је истакао да је поносан што готово 13 година помаже српском народу, социјално угроженим породицама, Српској православној цркци, српској дјеци и што је, како је нагласио, готово 5.000 дјеце са Космета довео у 28 градова Републике Српске.

Арлов је поручио да ће то исто наставити да и даље ради и да ће Дневни центар "Подржи ме - 9. јануар", намијењен дјеци са посебним потребама и њиховим родитељима, који се гради у сјеверној Косовској Митровици, бити изграђен и предат на кориштење најугроженијој категорији становништва на Косову и Метохији.

Косовска полицијска служба је у петак, 26. јуна, предсједнику Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији из Републике Српске Милораду Арлову забранила улазак на подручје јужне српске покрајине.