latinica  ћирилица
01/07/2020 |  14:36 ⇒ 14:37 | Аутор: СРНА

Ђоковић уплатио више од 42.000 евра за Нови Пазар

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић уплатио је данас пет милиона динара /42.500 евра/ Општој болници у Новом Пазару за помоћ у борби против вируса корона.
Новак Ђоковић (фото:Tanjug/Zoran Žestić) -
Новак Ђоковић (фото:Tanjug/Zoran Žestić)

Ђоковић је, имајући у виду тешку ситуацију у том граду, лично контактирао руководство болнице и понудио да "Фондација Ђоковић" одмах купи све што је неопходно за лијечење заражених вирусом корона.

Директор Дома здравља у Новом Пазару Ервин Ћоровић је рекао да су уплаћена средства за куповину заштитне опреме, лијекова и медицинских апарата, а да је договор да сљедеће недјеље уплати још колико буде потребно

- У питању је велика помоћ, убједљиво највећа коју је Нови Пазар добио. У име свих грађана Новог Пазара и свих здравствених радника захваљујем на помоћи која ће бити искоришћена за ову борбу и за куповину заштитне опреме, медицинских апарата и лекова - истакао је Ћоровић за Тањуг.

Ђоковић, који је и сам заражен вирусом корона, на почетку пандемије уплатио је милион евра помоћи Србији за куповину медицинске опреме, а значајна финансијска средства донирао је и Италији, земљи која је највише била погођена вирусом.