latinica  ћирилица
01/07/2020 |  15:36 ⇒ 18:01 | Аутор: РТРС

Иванцов: Промјене подразумијевају јачање руске државе (ВИДЕО)

У Русији је у току главни дан гласања на референдуму о измјенама Устава који је, према одлуци предсједника Владимира Путина, проглашен за нерадни дан.
Петар Иванцов - Фото: СРНА
Петар ИванцовФото: СРНА

Више од 400 грађана Русије у БиХ, изјашњавају се на гласачком мјесту отвореном у Амбасади Русије у Сарајеву. Ако грађани Русије подрже измјене Устава, руском предсједнику Владимиру Путину биће омогућено да се поново кандидује за предсједника 2024. године са мандатом од шест година. Измјенама је планирана дефиниција брака као заједнице мушкарца и жене, као и увођење "вјере у Бога".

- Промјене које се предлажу за одобрење подразумијевају јачање руске државе. Ови амандмани подразумијевају социјалну, економску, културну, здравствену и друге гаранције за грађане. Овим се амандманима учвршћују достигнућа с једне стране, а с друге стране, наглашавају се приоритети које земља поставља пред собом у циљу развоја државе и јачања благостања становништва. Главна поента је, као што сам рекао, пружање поузданих гаранција и благостања за грађане наше земље - истакао је Петар Иванцов амбасадор Руске Федерације у БиХ.