latinica  ћирилица
01/07/2020 |  16:04 ⇒ 16:16 | Аутор: СРНА

Услуге роминга неће поскупити

Регулаторна агенција за комуникације БиХ дала је сагласност операторима да до 30. јуна 2021. године задрже постојећи модел јединствене домаће малопродајне цијене услуга роминга, те да просјечна малопродајна појединачна цијена за услугу мобилног интернета за све кориснике износи 0,11 КМ по мегабајту.
Роминг (Фото: Shutterstock) -
Роминг (Фото: Shutterstock)

Просјечна малопродајна цијена одлазних позива Телекома Српске, БХ телекома и ХТ еронета износиће 0,27 КМ по минути, док ће долазни позиви кориснике БХ телекома коштати 0,05 КМ по минути, а 0,08 КМ кориснике Телекома Српске и ХТ еронета, саопштено је из РАК-а.

У саопштењу се наводи да ће СМС поруке кориснике БХ Телекома коштати 0,10 КМ, а Телекома Српске и ХТ еронета 0,11 КМ.

РАК је дала сагласност на основу Одлуке о цијенама услуга роминга у јавним мобилним комуникационим мрежама, а у складу са Споразумом о смањењу цијена услуга роминга у региону западног Балкана, наводи се у саопштењу.

Из РАК-а су подсјетили да је започела активност на спровођењу чланова 5. и 6. Споразума којим је дефинисана обавеза доношења аката потребних за примјену правила "политике праведног кориштења" и услова транспарентности, најкасније до 31. децембра ове године.