latinica  ћирилица
01/07/2020 |  17:13 | Аутор: СРНА

Кошарац: Посљедице на привреду биће још веће

 Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац рекао је данас у Сарајеву да ће посљедице ковида-19 на привреду бити још веће, те навео да је формирана група за социо-економски одговор при Савјету министара, која је имала неколико састанака.
Сташа Кошарац - Фото: СРНА
Сташа КошарацФото: СРНА

- Чињеница је да су посљедице велике и да ће сигурно бити још веће - рекао је Кошарац новинарима.

Он је нагласио да коначна одлука о томе да ли ће БиХ отворити границе према ЕУ у вријеме епидемије вируса корона још није донесена, будући да је преовладало мишљење да се то још не чини.

Кошарац је навео да је о томе разговарано више пута на сједницама Савјета министара и да је предсједавајући Зоран Тегелтија тражио став свих министара о томе, како отворити границе БиХ.

- Код свих колега је преовладао став да требамо водити рачуна о епидемиолошкој заштити, прије свега о здрављу становништва БиХ. То питање је остало неријешено. Разумијемо значај отворености граница када је ријеч о земљама ЕУ, одлуку још нисмо донијели, али вјерујем да ћемо је донијети или на редовној или на телефонској сједници Савјета министара -  рекао је Кошарац.