latinica  ћирилица
01/07/2020 |  17:32 ⇒ 17:35 | Аутор: Блиц

Нови Пазар: Умрле још три особе, седморо на респиратору

Координатор Опште болнице у Новом Пазару Мирсад Ђерлек изјавио је данас да су у посљедњих 24 сата умрла три особе заражене корона вирусом, док су тренутно на лијечењу у тој здравственој установи 104 пацијента.
Инфективно одјељење, Нови Пазар (фото: Medin Halilović / Anadolu agency) -
Инфективно одјељење, Нови Пазар (фото: Medin Halilović / Anadolu agency)

Он је на конференцији за новинаре рекао да су преминули мушкарац стар (57) и двије жене (68 и 67 година), а да су сво троје имали и друге хроничне болести.

- У посљедња 24 сата на болничко лијечење примљено је 17 пацијената, тако да их сада имамо 104. На респиратору је седморо, од којих је троје на механичкој вентилацији. У терцијарне здравствене установе пребацили смо осморо пацијената - рекао је Ђерлек.

Он је истакао да су сва одјељења Опште болнице, осим гинекологије и хирургије, намијењена лијечењу пацијената обољелих од ковида.

"Неће људи више лежати у ходницима"

- Испразнили смо интерно и дјечије одјељење, имамо сада 350 кревета на располагању, неће се више дешавати да људи леже у ходницима и на столицама. На Интерном ће бити најтежи пацијенти, гдје ће имати централни довод кисеоника, средње тешки на грудном, палијатином и Инфективном одјељењу, а лаки у Медицинској школи - објаснио је Ђерлек.

Пацијенти са Интерног одјељења, који захтијевају даље болничко лијечење, пребачени су у Специјалну болницу у Новопазарској Бањи, док су остали отпуштени кућама. Сви остали пацијенти, који не болују од ковида, биће преусмјеравани у остале здравствене центре у Србији.