latinica  ћирилица
01/07/2020 |  19:12 ⇒ 21:19 | Аутор: РТРС

Најбољи матуранти Српске захвалили престолонасљеднику Карађорђевићу на указаном признању (ВИДЕО)

Престолонасљедник Александар Карађорђевић већ 18 година награђује најбољe средњошколацe из Србије и Српске, на Белом Двору у Београду. Због ситуације са вирусом корона, овогодишња церемонија организована је у виртуелном простору, а похвалнице и поклони послати су ученицима на адресе школа.
Најбољи матуранти Српске захвалили фондацији Карађорђевића -
Најбољи матуранти Српске захвалили фондацији Карађорђевића

Иако је пандемија спријечила најбоље ученике Србије и Српске да учествују на традиционалном пријему, престолонасљедник и министри просвјете путем видео линка обратили су се најбољим матурантима.

- Веома сам срећан што по 19. пут могу да обрадујем најбоље ученике средњих школа Србије и Републике Српске. Драги матуранти, честитам вам на великом успјеху, будите поносни на знања која сте стекли, јер ви сте будућност Србије и Српске - нагласио је престолонасљедник Карађорђевић.

Резулати које су средњошколци постигли, треба да им буду мотив за цјеложивотно учење, порука је из министарства просвјете.

- Будућност зависи од ваших идеја и знања и то нека вам буде мотивација да будућност гледате са оптимизмом. У нарединм годинама, знање ће вас учинити носиоцима развоја Републике Српске и Србије - увјерена је Наталија Тривић, министарка просвјете и културе Републике Српске.

Матурантима са обратила и Ивана Шпановић, европска и свјетска првакиња у скоку у даљ.

- Драги матуранти, ви сте најбоље што наше школство има и ја вам честитам на успјешно завршеној животној етапи. Најбитније да се изградите у људе моћних квалитета и да настојите да у будућности изградите исправне системе вриједности - рекла је Шпановићева.

Матуранти из Српске, у писмима захвалнице, истакли су да су поносни што су награђени са вршњацима из Србије, што им даје мотив да буду још бољи.