latinica  ћирилица
01/07/2020 |  20:31 | Аутор: Б92

Пешић више није тренер Барселоне

Српски кошаркашки тренер Светислав Пешић и Барселона договорили су се о споразумном раскиду уговора.
Светислав Пешић  (Фото:twitter.com/FCBbasket) -
Светислав Пешић (Фото:twitter.com/FCBbasket)

Одмах након пораза у финалу, Пешић је најавио блиставу наредну сезону Барселоне, иако је тада већ знао да он неће бити тај који ће је водити.

Пешић је имао важећи уговор до 2021. године, али га неће одрадити до краја.

Барселона је у уторак изгубила финале Ендеса лиге пошто је од њих послије неизвјесне завршнице била боља Басконија.

Ово је био Пешићев други мандат у Барси, током којег је за двије и по године освојио два Купа краља.

Његов тим је у посљедње двије сезоне повратио сјај у Евролиги, а током минуле, поништене сезоне имао је 22 побједе и шест пораза, што је било довољно за диобу другог мјеста.

Кари је током оба мандата у Каталонији водио екипу на 322 званична меча, на којима је побиједио 235, те освојио једну Евролигу (2003), два домаћа шампионата (2003. и 2004) и три Купа, (2003, 2018. и 2019).

- Прије него што смо почели завршну фазу Ендеса лиге у Валенсији, договорио сам се са клубом да ће ми ово бити посљедња сезона на мјесту тренера јер је мој посао завршен и вријеме је било да неком другом дам шансу да преузме моју улогу. Поносан сам на свој рад и рад играча током ових сезона и увијек ћу бити Барси на услузи. Захвалио бих се свим навијачима и управи на подршци и желим Барси много успјеха - навео је Пешић у опроштајној поруци.

Овакав расплет могао би да значи да ће Шарунас Јасикевичус коначно напустити Жалгирис и прећи у Барселону, која је пар сезона уназад изузетно заинтересована за њега.