latinica  ћирилица
01/07/2020 |  21:28 ⇒ 21:34 | Аутор: Б92

У Нови Пазар стигло 22 љекара и медицинских сестара на испомоћ

Група од 22 љекара и медицинских сестара из бројних градова у Србији стигла је данас у Нови Пазар на испомоћ медицинском особљу Опште болнице у Новом Пазару.
Општа болница у Новом Пазару (Фото: sandzaklive.rs) -
Општа болница у Новом Пазару (Фото: sandzaklive.rs)

Координатор ове установе Мирсад Ђерлек рекао је новинарима да су то љекари са искуством, који су већ прошли послове у ковид болницама.

Он је истакао да је јутрос, када је именован на ову функцију, био за забринут, али да је сада сигуран да ће овај град побиједити  вирус корона.

- Сада када сам видио ентузијазам запослених и људи који су дошли да нам помогну знам да ћемо побиједити. Они су оставили своје породице, међу којима има и болесних и дошли да помогну нама у Новом Пазару, хвала им у име свих Новопазараца, али и цијелог региона - рекао је Ђерлек.

Он очекује долазак још здравствених радника из Србије наредних дана.

- И овдје заиста има много квалитетних здравствених радника, а у овом тренутку морамо бити солидарни и заједничким снагама спасити овај град од катастрофе која је задесила не само нас, већ цијелу Србију. Желим да спасимо животе свих људи који се јаве за помоћ - рекао је Ђерлек.

Регионални координатор Министартва здравља за ковод пандемију Слободан Милисављевић, који је на челу тима љекара из Крагујевца који већ неколико дана пружа помоћ колегама у Новом Пазару, рекао је да су ови љекари и медицинске сестре дошли добровољно, јер желе да помогну овом граду.

- Апелујем на медије и на грађане да се придржавају свих мјера заштите, као и да се уздрже од честих контаката са другим особама. На тај начин нам помажете у борби против ове опаке болести - рекао је Милисављевић.