latinica  ћирилица
02/07/2020 |  11:57 ⇒ 19:35 | Аутор: СРНА

Довезен отпад и у Дрвар, потребно утврдити одговорност

Начелница општине Дрвар Душица Рунић рекла је Срни да је у Дрвар у посљедња 24 часа довезен отпад непознатог поријекла на простору некадашње Панелке и да је с тим у вези општина предузела све неопходне законске кораке како би се утврдила одговорност за овај несавјесни чин.
Начелнца општине Дрвар Душица Рунић - Фото: СРНА
Начелнца општине Дрвар Душица РунићФото: СРНА

Рунићева је истакла да се обратила Полицијској управи Дрвар, те надлежној кантоналној еколошкој и тржишној инспекцији, која ће у току дана изаћи на терен.

- Обавјештавам све грађане Дрвара да предузеће "Кром рециклажа" Дрвар није регистровано у општини Дрвар на адреси Титова један и да општина није склопила никакав уговор са том фирмом - истакла је Рунићева.

Она је навела да ће, по утврђивању чињеничног стања од надлежних кантоналних инспекција, упознати грађане Дрвара ко стоји иза овог предузећа, на који начин је регистровано и шта је у позадини овог неодговорног чина.

- Овом приликом позивам наше грађане да не насједају на дезинформације које пласирају неодговорна лица, која и ову проблематику провидно користе за срамно прикупљање јефтиних политичких поена - истакла је Рунићева.

Становници Босанског Грахова блокирали су данас путне правце према Дрвару, Ливну и граничном прелазу Стрмица ка Хрватској у знак протеста што је у центар града истоварен рециклажни отпад из Италије, јавио је дописник Срне.

На терену у Грахову налази се еколошки инспектор из Ливна Твртко Чугела, који је рекао Срни "да је стање критично када је ријеч о овом отпаду" и у Дрвару и у Грахову, те да се тренутно ради на испитивању са Граничном полицијом како је отпад ушао у БиХ.