latinica  ћирилица
02/07/2020 |  15:24 ⇒ 18:06 | Аутор: СРНА

Дрвар: Седам шлепера отпада истоварено у кругу Грмеча (ФОТО/ВИДЕО)

Седам шлепера текстилног отада из Италије, идентичног оном који је истоварен у Босанском Грахову, истоварен је и у кругу некадашње фабрике Грмеч у Дрвару, речено је Срни у овој општини.
Дрвар - Фото: РТРС
ДрварФото: РТРС

Полицијска патрола из Дрвара је на лицу мјеста и обезбјеђује локацију.

Начелница општине Дрвар Душица Рунић рекла је раније да је у Дрвар у посљедња 24 часа довезен отпад непознатог поријекла на простору некадашње Панелке, која је у кругу некадашњег Грмеча, и да је с тим у вези општина предузела све неопходне законске кораке како би се утврдила одговорност за овај несавјесни чин.

Подсјећамо, три шлепера отпада који је стигао из Италије истоварено је у бившу фабрику обуће Борац у самом центру Босанског Грагова, а неутврђена количина отпада налази се и на локалној депонији Корита.

Становници Босанског Грахова блокирали су данас путне правце према Дрвару, Ливну и граничном прелазу Стрмица ка Хрватској у знак протеста што је у центар града истоварен рециклажни отпад из Италије.

Министарка екологије и туризма Федерације БиХ Едита Ђапо изјавила је да је одмах по сазнању да је у Босанском Грахову и Дрвару одложен рециклажни отпад, обавијестила и замолила Федералну управу за инспекцијске послове да хитно реагују и утврде да ли је ријеч о опасном или безопасном отпаду, те да ли је прописно лагерован.