latinica  ћирилица
02/07/2020 |  16:22 ⇒ 16:22 | Аутор: ТАНЈУГ

На тиватски аеродром слетио први авион послије три мјесеца

Први авион након готово тромјесечне паузе изазване пандемијом вируса корона слетио је на тиватски аеродром из Дизелдорфа, након чега је авион црногорске авио компаније Монтенегро Ерлајнс полетио за Хановер.
Аеродром Тиват (Фото: panoramio.com) -
Аеродром Тиват (Фото: panoramio.com)

Директор тиватске ваздушне луке Радован Марић вјерује да ће Црна Гора учинити све да се, штитећи здравље својих грађана, што прије успостави авио саобраћај са Србијом.

Марић је рекао да постоје најаве да ће и даље бити летова за Дизелдорф, а да је летове за Варшаву од 5. јула најавила и пољска компанија Лот, а за 19. јул за Луксембург компанија Луксер.

Значајан искорак, каже, био би да се успостави авио саобраћај са Београдом Монтенегро Ерлајнса и Ер Србије што би учинило укупан амбијент сасвим другацчјим и оживјело садашњу слику која се виђа на аеродромима, преноси ЦдМ.

Марић је за Скала радио рекао да је илузорно помислити на ангажовање сезонских радника на тиватском аеродрому, што је била пракса ранијих година у вријеме и у јеку туристичке сезоне, те да до јуче ни стално запослени нису били упослени и тек од јуче су почели свој пуни радни ангажман.